سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قلم

گوش کنید صدایی می آید

کسی صدای شکستن کمر مردم زیر بار گرانی را نمی شنود؟!

کارمندان و بازنشستگانی که با250 هزارتومان عیدی دریافت شده برای تهیه میوه و شیرینی شب عید و خرید کفش و لباس نو به بازار می‌روند، چه چیزی می توانند تهیه کنند، اگر پدرومادرها می توانند با کفش و لباسهای سال قبل عید را برگزار کنند، کودکی که آرزو دارد مثل دوستانش لباس و کفش نو بپوشد را چگونه می توان آرام کرد.امیدواریم مسئولین کشور برای تفریح هم که شده این گزارش را بخوانند

< type=text/java>
document.title = "کسی صدای شکستن کمر مردم زیر بار گرانی را نمی شنود؟!";
کد خبر: 1237449982 تاریخ انتشار:ساعت ??:?? روز ?? اسفند
 
آخرین اخبار

کارمندان و بازنشستگانی که با250 هزارتومان عیدی دریافت شده برای تهیه میوه وشیرینی شب عید و خرید کفش و لباس نو به بازار می‌روند، چه چیزی می توانند تهیه کنند، اگر پدرومادرها می توانند با کفش و لباسهای سال قبل عید را برگزار کنند، نمی‌توان از میهمانان نوروزی پذیرایی نکرد یا برای کودکی که آرزو دارد مثل دوستانش لباس و کفش نو بپوشد چیزی نخرید و او را آرام نکرد. با خبرنگار آینده سری به بازار بزنید ،امیدواریم مسئولین کشور برای تفریح هم که شده این گزارش را بخوانند:

 

شب عید به بازار می روید تا برای بازدید های نوروز میوه تهیه کنید. قلم اول احتمالا پرتقال است. از پرتقال های متوسط 2 هزار تومانی می گذرید و به پرتقال های جعبه ای کیلویی 800 تا هزار تومانی می رسید. این پرتقال های خوش آب و رنگ و شیک درشت ترند و جعبه ای و فروشنده اصرار دارد که خارجی هستند. با 5-6 هزار تومان یک جعبه می خرید و با خوشحالی از تحقق وعده های عدم گرانی میوه شب عید به سمت منزل حرکت می کنید. بهتر است منتظر شروع بازدید ها نمانید، یکی را پوست بکنید.

 

داخل بعضی ها سیاه شده، حالا یکی را بخورید، احتمالا تلخ است! از میوه فروشی که پرتقال های معمولی را 2 هزارتومان می داد سوال کنید، اینها پرتقال های سردخانه ای هستند که به عقیده میوه فروشان چون یک بار یخ زده و بار دیگر یخشان باز شده، این طور تلخ شده‌اند!!  البته باز جای امیدواری به غرفه‌های میوه و تره بار شهرداری هست که پرتقال ایرانی نسبتا باکیفیت را 800 تومان می‌فروشند. البته اینها شاید قابلیت تعارف به میهمانان نوروزی را نداشته باشند.

 

همه جا انگار ارزانی است، اما وقتی با جیب پر پول وارد بازار می شوید و با جیب خالی بر می گردید، جیبتان خالی شده. یک جای کار اشکال دارد، این گزارش را بخوانید.
 
لباس
معمولا در باقی نقاط دنیا، رکود اقتصادی در هر بخشی موجب کاهش تولیدات آن بخش می شود. مثلا اگر در بخش خودرو رکود پیش آید، تولیدکنندگان خودروهایشان را با قیمت پایین تری عرضه می کنند. اما در ایران این طور نیست. حراجی ها فقط اسم حراجی دارند. پوشاک یکی از اقلام مصرفی است که بنا بر سنت های ایرانی یکی از داغ ترین بازارهای شب عید در بین ایرانیان به شمار می رود.


این روزها با نزدیک شدن به آخر سال، بازار پوشاک مثل سال های قبل داغ شده و مردمی که اصرار دارند تا قبل از تحویل سال نو همه لباس های خود را نو کنند. فروشندگان هم در این بازار ادعا می کنند اجناس خود را حراج کرده‌اند. اما واقعا اینطور است.

 

بنا بر گزارش خبرنگار آینده، که از بازار خیابان رودکی و هفت تیر بازدید کرده، اکثر مغازه ها در ویترین خود از حراج 10 تا 40 درصد خبر می‌دهند، اما وقتی مشتری وارد مغازه می شود، دست روی هر کالایی می گذارد، فروشنده می گوید آن کالا حراج نشده. دست آخر هم اجناس با قیمتی بالا به فروش می رسند.


یک خانواده 4 نفری متشکل از مرد 52 ساله، زن 40 ساله، یک نوجوان 21 ساله و یک کودک 9 ساله که در بازار رودکی مشغول به خرید بودند، امسال برای خرید پوشاک خود حدودا 500 هزار تومان هزینه کردند. البته باید یادآور شد که پدر خانواده از خیر خرید لباس نو برای خودش گذشته و فقط به خرید یک جفت کفش اکتفا کرده، اما کودک خانواده از کفش و شلوار و پیراهن نگذشته، جوان خانواده هم علاوه به خرید یک شلوار جین، دو پیراهن، یک جفت کفش ورزشی مارک دار هم خریده است و خانم خانواده هم یک چادر و پیراهن و دامن خریده است.


به خاطر تنوع بیش از حد اقلام پوشاک، نمی توان مبلغ مشخصی را برای آن تعیین کرد، اما به طور میانگین می توان گفت شلوارهای جین، کتان و کبریتی دوخت داخل یا چینی(که بیشترین تقاضا در لباس های مردانه را دارد) از 25 هزار تومان، تا 60 هزار تومان قیمت دارد، همین نوع با دوخت خارجی از 70 هزار تومان تا 150 هزار تومان در بازارفردوسی و بازار کویتی ها به فروش می رسد. در مورد کفش هم وضع تقریبا مشابه است، یک جفت کفش مردانه ایرانی از 40 هزار تومان تا 90 هزار تومان به فروش می رسد و در مورد انواع خارجی آن از 130 هزار تومان به بالا کفش ها قیمت دارند. گاه یک جفت کفش مردانه خارجی(ایتالیایی) تا 500 هزار تومان هم بفروش می رسد. لباس های زنانه تنوع بیشتری دارند و قیمت گذاری آنها اصولا امکان پذیر نیست. اما در مورد مانتو، در بازار هفت تیر، هر مانتوی معمول از 30 تا 60 هزار تومان به فروش می رسد.


کت و شلوار های مردانه وضعیت بهتری دارند و افزایش قیمت ها آن طور که در لباس های دیگر دیده می شود، در این مورد به چشم نمی خورد. برخی از تولیدکنندگان بزرگ پوشاک داخلی هم این روزها حراج های واقعی دارند، آز ان جمله می توان به حراجی های 10 تا 30 درصدی برخی برند های داخلی اشاره کرد. قیمت هر دست کت و شلوار حاضری(با برند شناخته شده) در بازار این روزها از 200 تا گاهی 600 هزار تومان(برای برخی برند های معروف) متغیر است.
 
آجیل
در مورد آجیل و خشکبار که یکی دیگر از اقلام شب عید به شمار می روند هم قیمت ثابتی وجود ندارد. بسته به نوع و جنس کالا قیمت ها متغیر هستند، اما یک کیلو پسته معمولی که زیاد کهنه و بنجل نباشد و قابل استفاده باشد، به طور میانگین 15 تا 20 هزار تومان قیمت دارد. بادام هندی نیز به طور میانگین هر کیلو 16 هزار تومان، مغز بادام  هر کیلو 13 هزار تومان،  فندق هر کیلو 15 هزار تومان، تخمه ژاپنی هر کیلو هفت هزار تومان، تخمه کدو هر کیلو 6هزار تومان به فروش می رسد. برای داشتن 5 کیلو آجیل جدا(که معمولا بیشتر مغز است)، مشتری باید به طور میانگین 80هزار تومان خرج کند.


آجیل مخلوط شور بین 11 تا 12 هزارتومان در بازار به فروش می رسد. آجیل مغز شور هم 15 تا 17 هزار تومان قیمت دارد. آجیل چهار مغز هم کیلویی 15هزار تومان به فروش می‌رسد. میوه خشک که در سال های اخیر متقاضی پیدا کرده و بیشتر برای قشر مرفه جامعه است،هر کیلو 19 تا 20 هزار تومان فروخته می شود.